Halaman

Isnin, 27 Jun 2011

Bandar Sejarah..


hari ni dr pg sampai ke tghri berjalan... pnt mmg pnt p mmg tenang...

mula perjlnn g kOta raya.. bosan sangt.. 
p da prstwa d mn seorang bapa menpar ank ye y msh kecil g..
ank 2 pon lari.. sedih aq tgk dak cik 2..

p 2 kjp je la.. ps 2 tmn mmr aq ni Shoping trmsok la aq.. 
aq juzt beli sliper je...

ps 2 gerak sampai sedeli... hhu.. time 2 take pic... hehehe :)









 ni gln kt balau lak... dr sedeli nk g balau hampir 1/2 jam juga lak.




dh ambk pic n melyn persn.. nk hntr mmber aq lak g INTEC kt Bndar Penawar..



jp g cbok aq nk snap pic ni persan sstu x kt pic ni..


da piknik kt c2.. ye pon nak date cri la kdai mkan..

dh hntr mmber aq.. ktorng pon blk r..
jp g lalu haiway DESARU SENAI..


ni la y korang lalu,, ps 2 dpt kad cm kt bwh ni..


last" ktorng tron kt kota je... bb puas dpt nek jmbtn y da kt kad 2.. 
best lalu c2.. trsa cm g luar ngra jp.. :) (persan lebh)
ni la cerita hri ini...

iklan jp....

so senyum la cm aq.. bb gn snyum mgurang`n tnsion :) :)


lupa lak nk cerita kiorng nek kter y bru kuar 1 minggu.. ni la kter mmber aq..
2.0.. mmg kelkar r nek kter ni.. bb orng luar x nmpk kte.. kte y nmpk dy..
bb psng tinted... p mmg syok r.. thnks Alif... :)

enD````````

Jumaat, 24 Jun 2011

umur 99tahun baru kawen??


GILBERT HERRICK dan Virginia Hartman.


ROCHESTER, Amerika Syarikat (AS) - Seorang lelaki berusia 99 tahun, Gilbert Herrick berkahwin buat kali pertama semasa dia berumur 99 tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Herrick yang pernah menjadi askar semasa Perang Dunia Kedua melangsungkan perkahwinan dengan seorang balu berusia 86 tahun, Virginia Hartman dalam satu majlis perkahwinan di Hospital Komuniti Monroe di sini baru-baru ini.
"Saya tidak pernah menemui seorang wanita yang sesuai sehinggalah saya menemui Virginia," kata Herrick.
Ketika ditanya sebelum majlis perkahwinan itu berlangsung jika dia mempunyai nasihat mengenai hubungan romantik, Herrik berkata: "Cinta akan mencari anda."
Pasangan itu melangsungkan perkahwinan dalam majlis yang dihadiri anggota keluarga dan rakan-rakan pada 4 Jun lalu.
Pasangan itu berkenalan pada tahun lalu apabila mereka bertembung di satu laluan di hospital berkenaan.
Mereka kemudian menjadi rakan dengan Virginia suka melukis sama seperti Herrick.
Majlis perkahwinan mereka diatur oleh lima orang anak Virginia, cucu dan cicitnya yang turut menghadiri majlis tersebut. Pasangan itu akan berkongsi sebuah bilik di hospital itu selepas mereka menjadi suami isteri. -
Jodoh pertemuan smuanya telah ditentukan Tuhan.. 
kita hanya mampu merancang..
yang menentukan hanya lah Dia yang berkuasa...
semoga berbahagia ya.. =)

sumber : http://bibie-mumui.blogspot.com


Selasa, 21 Jun 2011

Senarai Kedudukan Universiti yang terbaik di Malaysia tahun 2011

Graduation cap and scroll




Senarai Top Ranking Universiti Terbaik di Malaysia bagi tahun 2011.

  1. Universiti Sains Malaysia
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Universiti Kebangsaan Malaysia
  4. Universiti Putra Malaysia
  5. University of Malaya
  6. Universiti Malaysia Perlis
  7. Multimedia University
  8. Universiti Teknologi Mara
  9. Universiti Malaysia Pahang
  10. International Islamic University of Malaysia
  11. Universiti Utara Malaysia
  12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  13. Universiti Tenaga Nasional
  14. Universiti Malaysia Sabah
  15. Open University Malaysia
  16. University of Nottingham Malaysia
  17. Universiti Teknologi Petronas
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  20. Taylor’s University College
  21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  22. Universiti Tunku Abdul Rahman
  23. Universiti Malaysia Terengganu
  24. Universiti Malaysia Sarawak
  25. Universiti Tun Abdul Razak
  26. Monash University Malaysia
  27. Universiti Industri Selangor
  28. Wawasan Open University
  29. UCSI University
  30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  31. Asia Pacific Institute of Information Technology
  32. International Medical University
  33. Help University College
  34. Tunku Abdul Rahman College
  35. Al Madinah International University
  36. Universiti Kuala Lumpur
  37. National Defence University of Malaysia
  38. Segi College
  39. Universiti Sultan Zainal Abidin
  40. Universiti Malaysia Kelantan
  41. Limkokwing University of Creative Technology
  42. KDU College
  43. Selangor International Islamic University College
  44. Sunway University College
  45. Malaysia Theological Seminary
  46. Malaysia University of Science & Technology
  47. Olympia College Malaysia
  48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  49. Malaysian Institute of Management
  50. University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
  51. INSANIAH University College
  52. Taman Pertanian University
  53. Kuala Lumpur Infrastructure University College
  54. International Centre for Education in Islamic Finance
  55. Majlis Peperiksaan Malaysia
  56. Cyberjaya University College of Medical Sciences
  57. Disted-Stamford College
  58. Berjaya University College of Hospitality
  59. Asia e University
  60. KBU International College
  61. New INTI College
  62. TATI University College
  63. Nilai International College
  64. Asia Pacific University College of Technology & Innovation
  65. AIMST University
smua universiti sama je..asalkan kita belajr bsungguh sungguh.. 
Sumber : topstudylinks.com

10 Filem yang Wajib Ditonton

Memasuki tahun 2011, setelah menyampirkan harapan tinggi-tinggi pada resolusi yang akan kita capai di Tahun Kelinci ini, ada baiknya kita simak beberapa film-film spektakuler Hollywood yang “layak tonton” dan pantas masuk dalam rekomendasi sepanjang tahun 2011. Banyak diantaranya merupakan sekuel atau prekuel film sukses sebelumnya.

Green Hornet (Januari 2011) :
Seth Rogen (Knocked Up, Pinneaple Express) berperan sebagai Britt Reid pahlawan bertopeng Green Hornet dalam film yang diarahkan oleh sutradara Michael Gondry ini. Britt adalah putra seorang pemilik surat kabar dan dalam aksinya ia ditemani oleh karyawan ayahnya, Kato (peran ini pernah dimainkan pula oleh alm. Bruce Lee) yang diperankan oleh artis Taiwan, Jay Chou.

Dikisahkan dalam film yang diangkat dari serial Radio ciptaan George W Trendle berjudul sama dan akan rilis pertengahan Januari ini, Sejak kematian ayahnya yang misterius, Britt Reid,anak pemilik surat kabar terkenal di Los Angeles yang dulunya adalah pemuda yang senang berhura-hura akhirnya menyadari bisa berbuat sesuatu yang bermakna untuk hidup. Ditemani oleh Kato mereka berkeliling kota membasmi kejahatan dengan mengendarai The Black Beauty, mobil ciptaan Kato yang canggih dan tak mudah dihancurkan. Film ini dimeriahkan pula oleh Cameron Diaz, yang berperan sebagai Lenore Chase

Fast and Furious V (April 2011) :

Vin Diesel dan Paul Walker akan kembali beraksi dalam film kebut-kebutan mobil dengan adegan-adegan berbahaya memacu adrenalin yang disutradarai oleh Justin Lin dan skenarionya ditulis oleh Chris Morgan ini. Petualangan Dominic Toretto dan Brian O’Conner yang melarikan diri dari petugas hukum akan menjadi daya tarik film yang akan dirilis pada akhir April 2011 ini.

Kungfu Panda II (Mei 2011) :
Sekuel Kungfu Panda ini dipastikan akan menarik banyak penonton untuk menyaksikannya di bioskop. Po (suaranya diisi oleh Jack Black) Sang pendekar Panda menghadapi Lord Shen (Gary Oldman) yang memiliki sebuah senjata rahasia yang sangat berbahaya.

Lord Shen terobsesi untuk menguasai seluruh negeri dan berencana menghancurkan ilmu bela diri Kung Fu. Po mendapat bantuan dari The SoothSayer (Michelle Yeoh), Master Skunkman (James Woods), Master Croc (Jean-Claude Van Damme), dan Master Thundering Rhino oleh (Victor Garber) . Aksi-aksi seru dan lucu PO bersama kawan-kawannya menggagalkan rencana jahat Lord Shen itu ditampilkan secara ciamik dalam film ini.

Pirates of Caribbean : On the Strangers Tide (Mei 2011)
Kapten Jack Sparrow (Johny Deep) berpetualang bersama Angelica (Penelope Cruzz) mencari mata air kehidupan yang konon tidak membuat seseorang bertambah tua sedikitpun. Masalah kian runyam ketika Jack menyadari bahwa Angelica tak lain adalah putri dari bajak laut Blackbeard (Ian McShane), musuh besar Jack Sparrow. Tapi perjalanan sudah dimulai dan Jack tak akan mengurungkan niatnya sedikitpun untuk melaksanakan niatnya.

X-Men : First Class (Juni 2011) :
Penggemar Wolverine (diperankan oleh Hugh Jackman) mesti bersiap-siap kecewa dalam film yang merupakan prekuel dari film-film X-Men sebelumnya karena tokoh tersebut tidak muncul dalam film ini. X-Men : First Class memang mengisahkan awal mula epik X-Men yakni mengangkat masa muda Charles Xavier dan Erik Magnus Lensherr sebelum didirikannya Xavier School For Gifted Youngster .

School of Mutant Resources mereka dirikan seusai menamatkan sekolah di Oxford untuk meneliti dan mempelajari fenomena baru yang terjadi pada manusia yaitu "homo superior", yaitu manusia jenis mutan yg memiliki gen X. Siswa yang belajar di sekolah khusus itu awalnya adalah Jean Grey, Scott Summers, Hank McCoy, Ororo Munroe, Raven Darkholme, Mortimer Toynbee dan Emma Frost. Perbedaan pemahaman dan idealisme membuat kedua sahabat ini menuai konflik hingga akhirnya justru menjadi seteru yang saling menghancurkan.

Harry Potter and The Deathly Hallows, Part 2 (Juli 2011) :
Ini adalah film yang ditunggu-tunggu oleh para penggemar Harry Potter sebagai edisi pamungkas rangkaian film Harry Potter sebelumnya, setelah sebelumnya mengikuti episode pertama menjelang akhir tahun 2010. Film ini masih tetap diperankan oleh Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint.

Transformers 3 : Dark Of The Moon (Juli 2011) :
Dua serial film Transformers sebelumnya berhasil menuai sukses besar dan pada episode ketiga ini para penggemar Megan Fox harus siap-siap kecewa karena artis sexy yang pada 2 episode sebelumnya berperan sebagai Mikaela Banes, kekasih sang tokoh utama, Sam Witwicky, tidak terlibat dalam Transformer 3. Meski tanpa Megan Fox lagi, film ini kembali akan menggelar aksi-aksi spektakuler dan efek sinematografi canggih lebih dashyat dari 2 film sebelumnya. Jadi bersiaplah saksikan kehebatan robot Optimus Prime, Bumble Bee, Iron Hide, Ratchet, Sides Wipes,Megatron, Starscream, dan Soundwave berjibaku dalam film ini.

Captain America : The First Avenger (Agustus 2011)
Chris Evans pemeran manusia api dalam film “Fantastic Four” akan berperan sebagai Steve Rogers alias Captain America. Kisah ini menampilkan setting tahun 1940-an dimana Steve Rogers – seorang prajurit yang tidak bisa turun ke medan perang untuk melawan Nazi karena fisiknya dianggap tidak layak—diminta untuk menjalani sebuah program rahasia militer yang dapat mengubah dirinya menjadi manusia super.

Spy Kids 4: All The Time in the World (Agustus 2011)
Jessica Alba akan berperan sebagai Marissa Cortez Wilson (Jessica Alba) mantan agen rahasia yang menikah dengan reporter televisi pemburu agen mata-mata terkenal Wilbur (Joel McHale) dan ibu tiri dari dua anak kembar yang sangat cerdas Rebecca (Rowan Blanchard) dan Cecil (Mason Cook) dalam film Spy Kids 4 yang disutradarai oleh Robert Rodriguez.

Jeremy Piven yang berperan sebagai tokoh antagonis dalam film ini mengancam akan mengambil alih bumi dan menghentikan waktu. Marissa dipanggil oleh Markas Besar OSS untuk mencegah aksi kejahatan tersebut dengan didampingi oleh Carmen (Alexa Vega) dan adiknya Juni Cortez (Daryl Sabara), anggota Spy Kids yang sudah beranjak remaja.

Mission Impossible 4: Ghost Protocol (Desember 2011) :

Aktor tampan Tom Cruise kembali akan membintangi film kolosal Mission Impossible IV berjudul “Ghost Protocol” yang rencananya akan ditayangkan perdana oleh Paramount Pictures 6 Desember 2011. Pada film yang gambarnya diambil di Dubai, Praha dan Canada ini, Tom akan didampingi oleh artis pendukung seperti Aktor Jeremy Renner dan aktris Paula Patton.

Isnin, 20 Jun 2011

Novel kepada Drama


.... ada a few dramas & movie yg bakal ditayagkan yg juga based on novel...
nak tahu antaranya :

smua ye lakonan dari Arron Aziz 

1. Cerita Nora Elina dari novel Kasih yang Terpuji



ni la cerita yang sampai magrib smua leh trlajak... 


2. Cerita Stanza Cinta dari novel Stanza Cinta juga


bru lepas 1 episod . . tgk jln cerita mmg menarik . . t Amini 2 tunang dgn Irfan . . p cinta ye tok org len... irfan pon nanti kne sakit kritikal... bnyk dugan cerita ni,, :)

3. cerita Ombak Rindu daripada novel Ombak Rindu juga


mmg sedih tapimmg best ceritanya....

4. yang ni Aroon Aziz x berlakon p Fasha Sandha / Iqram Dinzly

cerita Dewa Cintaku

 

novel ni dah sangat lama.. lau nk cri x thu la da lg k x... :)
ni lah cra bgimn untuk mlriskan novel dan mint mmbca tok smua wrga mlysia... :)

disclaimer : semua gambar adalah dari google. andai ianya kepunyaan sesiapa minta halal ye! TQ.


Jumaat, 17 Jun 2011

Kawan


KAWAN??? 
pasti smua org da kawan baik kan . p da juga org y x da kwn bek dy anggp smuanya kwn dia . 
p da kwn x anggp kita kwn?
almak cm mn 2?? musuh atau pd pts kwn??
msti da sbb npe dy x nk bkwn gn kita`n.. 
kita smua y dcipta x smua y PERFECT  . kita da klebihn n kkurngn cuma kita x thu pe kita sersi berkawn dgn klebhn n kkurgn kita . 

mmg sush nk dpt kwn y baik . 1 ri aq tdngr cermh psl kwn baik . antaranya ..

Bukannya senang nak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik.

Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu
kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk
membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya
untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat dilu ahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yan g baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik. Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah
seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada k awan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita,
kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya .

Kawan yang baik akan mem'post' kan buletin ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya.

Dan kalau kita nak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik...kepada kawan baik kita.
kita kawan kan ...??

antra y dpt aq kongsi dgn kamu smua ..


Jumaat, 3 Jun 2011

Perjalanan Bersama Debaran PART 2

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll 100%

Dh mlm 2 cbok bsiap nk mgrb aq tgk la tb n ambk la pic ckt tok kongsi gn korng...

ni la tb ye

 ni pintu nk kluar

tmpt aq n mak aq tdo

slesa la hotel ni tok aq n mak aq je tdo..
ml 2 nk tdo x leh je aq msj smua org bb tkot ye psl tok sok..
tok hlng`n gmurh bek study...


pnye lh study p pkirn k bnda lain... atoi!!!
mlm 2 smua isu aq baca, nme mntri, gaya perckpn smua aku buat.. hahaha.. last" pnt aq wt aq tdo kol 3 pg gk r..
mak aq kol 8.30 dh tdo..

pg" dh bgon.. kple akit gle!! p sbb`n masa dpn bgon r juga.. kol 7 aq dh gerak..
call" ye taksi x da.. bosan Tol!! lau kt Larkin aq dh dpt taksi dh!!
mak aq dh nk marah je.. last" aq ajk mak aq g bustop y kt dpn jakel..
nsb da uncle nk bwk ktorng g syeksyen 17 (INTEC) tmpt tmu duganya

thnk tok abg arif bb bg thu place y sbnr ye
(lau nk thu dak UITM Shah Alam add la dy)


(promosi) :) :) :)

cmpai" je aq tgk orng dh rmai tok g intrvew.. drh gemuruh dtg.. last" aq pkr nk cri studio seni.. byng`n la dr Falkuti Pendidikan gerka g Studio Seni.. hanya Tuhan je la thu berapa jauh aq bjln dgn mak aq.. 
(lau spe y scol bT ibrat kte dr pintu gate lalu blkng dwn, blok f5, surau, g kt kelas landskap)
jauh sgt!!

cmpai" nsb da y 1 kple gn aq.. alhmdulilah.. name dy Aisyah Jameela.. comel je dak Port Dikson N9
sorry x ambik la pic ye..

lau ktorng bsma cm kembar dh.. y difren ye aq kai spec dy x la.. p lau nk thu dy cm mn 
cm dk comel y kt bwh ni :) (AMAL!!!)


msok" tgk angka giliran Aisyah no 1 aq no 2.. mmg kena r.. dh ps ukis g intrvew lak.. 
kuar msok" dh pon slesai..

tol kata orng, intervew ni ckp dgn yakin je.. x pyh nk tkot sgt...

Alhmdulilh smua selesai......... BAck 2 jB!!!


Perjalanan Bersama Debaran PART 1


Wlpn dh brlalu sminggu y pas p aq ttp nk cter gk! bb ni la cter y aq nk kongsi gn korng.. :)

minggu pskn aq dh cter psl y aq dpt twrn g Shah Alam tok intervew an .  ni aaq nk cter cm mn gn perjlnn aq tok 3 ri 2 mlm.....
 first mak aq sowh aq g gn shahrul! fuh!!! berdemoh aq.. bkn pe aq x slesa r bek g sendri .
p nsb mak aq thu Shahrul work last"  aq g wth my mom .
ske sgt!!

hri selsa pg 2 aq dh gerk g terminal Kulai tunggu bas Trans dr Jb Larkin . kat tiket kol 10 p bas dtg kol 10.30pg . p ppe pon mmg smpai gk r bas ye.. hehehe :)


ni lah bas aq gn mak aq naik


pnye lah pnt bb mlm 2 study (pdhal cbok wt resume n bgosip facebook) sedar" dh cmpai Shah Alam . aq tgk mak aq bace Yassin dekat sebelah . aq tgk da masjid (pelik???) tol k dh cmpai ni


ps 2 aq dh msok" kt syeksyen dkt c2 pening!!.. (byk ye syeksyen !#%^&*!#%*&^%$#@)
last" cmpai gk kt syeksyen 17

ramai ye orng.. cm tkot je.. nsb beg aq 1 je bwk.. trun" mak aq dh hilng.. laju tol mak aq jln.. cbok g crie teksi tok g tempah hotel kt c2..

naik je la teksi


jp g cmpai kt hotel UITM kt syeksyen 17.. hotel dh pnuh.. peh!! pns je.
y da hotel ye tok 4 org RM 180.. mn aq da wet..

last" aq ckp gn mak aq g la kt Syeksyen 7 dpn gn UITM (prng g sme skli je) mn la thu da hotel + gn hri nk ujan... (dlm ati dh ngs je)

p tros`n gk bb hri dh nk ptg jam dh pkol 3.10.. pnt x yh cter r.. 
jp g cmpi gk la kt hote my Home.. alhmdulilah ada.. 

mak aq cbok chek in aq dh bkk slipar nk msok blik..(xcited gle) dh dpt kad nk msok blik


p xciTed ye psl.. aq g kt dpn pintu 310


phm" je pe y jd.. mmg x leh msok r.. peh!! xcited ye psl x tgk kad 2 no bpe.. germ btoL!!(kt dri sndiri) \
ksian mak aq dh tnggu npe pintu x bkk.
mak akk minx map ye..

last" da pkerja kt c2 mx tlng dy crie n open`n blik ktorng.. bisa je muka an!!
last" msok aq tros terjah katil..
mak aq dh lepak bb x mkn.. cian mak aq..

lps tgk Marimar..aq ttdo la jp.. 

zzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZ

mak kjutkn aq ajk g makan.. ikot`n aq mlsz ye nk mkn.. hbs mak dh ajk g je la..
tron g jakel kt c2.. bnyak ke kain.. aq nk kain cotan cntk... hrga mak i.. x sangka 2..


murah lagi jakel kt jb.. sblom aq g Shah alam ni mmg aq dh gerk g Jakel jb.. spsng bru Rm50.. jp g hrga dkt c2.. Rm98.. kain sme je.. last" aq ajk mak aq kuar.. bosan r..

dh kuar 2 aq da tgk satu kdai y mnrik prhtian aq.. 
kdai mkn y tema Upin Ipin.. comel sgt...



lau nk lebih tahu bkk la lmn web ye.. cntk sgt kdai ye.. p aq lalu je bb mak dh tingglkan aq kt blkng.. mak dah lpar..

maan pnye mkan tros naik tros ddk diam" dlm hotel...

bersambung llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll    70%

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...